Tours

Speciale Tours (NL)

De expositie ‘Stad in Verandering’ is de aanleiding voor een reeks thematische expedities. Na een introductie over het eigen werk gaat u met de fotograaf op pad door de Rotterdamse binnenstad. Bijvoorbeeld naar het Oude Westen, Coolhaveneiland of Central District. Tijdens iedere rondleiding is een speciale gast – historicus, onderzoeker, publicist – aanwezig die meer kan vertellen over de ontwikkeling van deze gebieden. Ga mee met deze eenmalige en bijzondere stadsexpedities.

Tickets (NL)

Gentrificatie | Oude Westen | 25 maart, 14:00

Op verkenning door het Oude Westen met documentaire fotograaf Geisje van der Linden en ontwikkelingspsychologe Joke van der Zwaard. In hun beider werk staan de mensen centraal. Tijdens deze expeditie langs een aantal unieke initiatieven van het Oude Westen, zoals Leeszaal West en het redactielokaal van Vers Beton, creëren Joke en Geisje samen een gevarieerd wijkportret.

Start bij OMI, Schiekade 205
Tickets € 5,- voorverkoop en € 7,50 balie

Romantiek | Coolhaveneiland | 1 april, 14:00 (uitverkocht)

Historicus en erkend stadsgids Ferrie Weeda stapt terug in zijn tijd toen Coolhaveneiland nog vol stond met kraakpanden, heroïnehoertjes en oud Hollandse kroegen. Die wijk is het niet meer. Met gepaste weemoed blikt Ferrie samen met fotograaf Willem de Kam, chroniqueur van de Rotterdamse stadscultuur, terug naar een tijd toen archetypes nog het beeld van de stad bepaalden.

Start bij OMI, Schiekade 205
Tickets € 5,- voorverkoop en € 7,50 balie (fietshuur bij OMI €5 of eigen fiets)

Imago | Zuidplein - Katendrecht | 15 april, 14:00 (uitverkocht)

Ga mee op ontdekkingstocht door Rotterdam-Zuid, van Zuidplein naar Katendrecht. Stadssocioloog Gwen van Eijk en fotograaf Frank Hanswijk nemen je mee naar de vele steden die Zuid rijk is, Rotterdam als vakmanstad, migrantenstad en creatieve stad. De wandeling laat de uiteenlopende leefstijlen van de Rotterdammers zien én de pogingen om het imago van de wijken op Zuid te beïnvloeden.

Start bij Café de Gastronoom, Metroplein 18, Zuidplein
Tickets € 5,- voorverkoop en € 7,50 balie

Stadscultuur | Luchtsingel | 22 april, 14:00

Een wandeling over de Luchtsingel van ZUS, naar alle uithoeken die de voetgangersbrug met elkaar verbindt. In de woorden van filosoof Gijs van Oenen; die een aantal gebarsten naden van de binnenstad weer opnieuw in verband brengt. Peter de Krom toont de Luchtsingel in een droogkomische fotoreeks over het toerisme in Rotterdam. Na een toelichting op zijn werk, ga je op pad, van de DakAkker naar de Delftsevaart, van de Hofbogen en naar Hofplein.

Start bij OMI, Schiekade 205
Tickets € 5,- voorverkoop en € 7,50 balie

Iconen | Rotterdam in Vogelvlucht | 29 april, 13:00 (uitverkocht)

De laatste expeditie in de reeks is een speciale rondvlucht met architectuurfotograaf Ossip van Duivenbode. Hij neemt je mee in een Cessna 172 voor een vlucht over het centrum van de stad. Dat de stad er van boven bijzonder uitziet, weet Ossip als geen ander. Zijn foto’s tonen een uniek perspectief op de Rotterdamse iconen zoals het station, de Markthal en het Timmerhuis.

Start bij OMI, Schiekade 205
Tickets € 45,- p.p. (2 plaatsen beschikbaar!, Rondvlucht van 15 minuten)

16_Van Nelle

VAN NELLE FABRIEK

The Van Nelle Factory from 1931 is declared a UNESCO World Heritage Site in 2014. This factory is world famous for its progressive design whereby light, air and space gave new meaning to the architecture of factories for coffee, tea and tobacco. With an experienced guide, in a 60-minutes tour, you hear all about the architecture, the history, the production process and the transformation of the factory.

De Van Nellefabriek uit 1931 is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 2014. De fabriek is wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp; licht, lucht en ruimte gaven een nieuwe betekenis aan de architectuur van de fabrieken voor koffie, thee en tabak. Onder leiding van een ervaren gids, in een tour van 60 minuten, kom je alles te weten over de architectuur, de geschiedenis, het productieproces en de transformatie van de fabriek.

Sat & Sun, 12:00 & 14:00
Price: € 16,- / Students € 12,- / Children 4-12 years, € 8,-
Tickets
Start: Van Nelleweg 1

Rotterdam-ByCycle

ROTTERDAM BYCYCLE

Rotterdam Bicycle is your urban bike tour along the progressive architecture of Rotterdam with our knowledgeable and enthusiastic guides . After the grand openings of the Markthal, De Rotterdam and the central station, we can say Rotterdam has put itself again on the international map as one of the most interesting architectural cities of Europe. Throughout the entire 20th century, Rotterdam has been built up, torn down and renewed several times. The entire history of modern architecture will pass by you.

Met deze fietstour ontdek je de vernieuwende architectuur van Rotterdam met onze deskundige en enthousiaste gidsen. Na de feestelijke openingen van de Markthal, De Rotterdam en het centraal station heeft Rotterdam zich weer op de kaart gezet als één van de bijzonderste architectuursteden van Europa. De gehele 20ste eeuw is er in Rotterdam gebouwd, gesloopt en vernieuwd. De gehele moderne architectuurgeschiedenis trekt aan u voorbij

Starting from 15 April, Sat & Sun, 11:00
Price: Single € 25,- / Double € 45,- / Children 8-12 years, € 15,- / Students € 15,-

Tickets
Start: OMI, Schiekade 205

CityCruise

CITYCRUISE

Experience this quintessential port city’s spectacular architecture by boat. Together with an UrbanGuide you sail along the breathtaking waterfront. The Rotterdam and the Erasmus Bridge look already impressive, from the water they look all the more magnificent. Step into an authentic Tender and explore the famous skyline.

Ervaar de architectuur van de havenstad pur sang met de boot. Samen met een UrbanGuide vaar je langs het adembenemende waterfront. De Rotterdam en de Erasmusbrug zijn al indrukwekkend, vanaf het water ogen ze nog imposanter. Stap in de authentieke Tender en verken de beroemde skyline.

April – July, Sat. / Sun., 15:00
August – October, Sat. / Sun., 13:00 & 15:00
Price: € 19,50 (Children under 12 years, free)

Tickets
Start: Leuvehaven (behind Maritime Museum)

Kiefhoek01

WOONWIJK DE KIEFHOEK

The Kiefhoek neighbourhood by architect J.J.P. Oud is a high point in Dutch architectural history. The influence of the art movement De Stijl is literally evident in the use of colour: red front doors, yellow window frames and blue garden fences. The museum house was rebuilt to its original design. Join a guided tour through te neighbourhood and see the extraordinary house yourself.

De Kiefhoek van architect J.J.P. Oud is een onbetwist hoogtepunt in de Nederlandse architectuurgeschiedenis. De invloed van kunststroming De Stijl is te zien in het kleurgebruik: rode voordeuren, gele raamkozijnen en blauwe tuinhekken. De Museumwoning laat zien hoe oorspronkelijk in De Kiefhoek werd gewoond. Bezoek de wijk en deze uitzonderlijke woning onder leiding van een gids.

For tour possibilities, please contact OMI Rotterdam / UrbanGuides.

fiets

RENT A BIKE

OMI offers an original way in which to explore the city, with a collection of city guides and maps. Rent a bicycle and enjoy the city by bike, on a characteristic Kronan or a Jopo city bike.

OMI is het ideale vertrekpunt om de stad op een originele wijze te verkennen, met een ruime collectie stadsgidsen en routekaarten. Huur een fiets en geniet van de de stad op de karakteristieke Kronans en Jopo stadsfiets.

Price: € 10,-